Var känner du dig som mest hemma här i livet? För även om vi bor i ett hem så är det inte säkert att detta är platsen där vi är som mest avslappnade.
För kanske tillhör du dem av oss som känner att skogen är den plats där vi finner mest ro. Att få lyssna på fågelkvitter och vindens sus genom trädkronorna – det är då vi känner avslappningen kommer över oss.

Extra trevligt kan det förstås vara när vi har sällskap med oss ut. När vi kan ta med oss våra fyrbenta vänner i vår bilbur hund och vandra på och från stigar tillsammans. Då känns livet riktigt fint och gott. Speciellt när vi kan göra upp en eld och koka lite kaffe. Att bara sitta vid en strand någonstans i utmarkerna och bara njuta av en kopp varmt, det är fantastisk livskvalitet.

Fördelen med att ha med sig en hund, till skillnad från mänskligt sällskap, är att man faktiskt har sällskap utan att känna kravet av att samtala. Man kan helt enkelt njuta av tillvaron utan att behöva ta hänsyn till någon annan på samma sätt. 
Samtidigt så har man som sagt sällskap med sig. Någon att dela upplevelsen med utan att behöva göra några kompromisser.

Hundar, och djur överlag, är ju dessutom experter på att bara vara i nuet. På det sättet så är de våra läromästare. Kanske är det därför vi också tycker om dem så mycket. För trots all vår kunskap och alla våra möjligheter så har de flesta av oss ännu inte lärt oss att bara känna av den tidlöshet som djuren verkar ha obehindrad tillgång till. 
Genom att inspireras av våra husdjur så kan vi också komma i kontakt med denna tillvaro och känna en fördjupar ro inom oss själva.

Så ut på tur och njut av sommaren!