För många av oss så ser livet väldigt annorlunda ut nu än vad det gjorde för bara någon månad sedan. När vi insåg allvaret i den viruspandemi som pågår just nu så blev det allmänna rådet att minska kontakter med varandra för att bromsa virusets spridning.
Särskilt viktigt var detta för att skydda våra äldre samt sjuka från att drabbas. Eftersom deras immunförsvar redan är nedsatt eller under hård press så kan covid-19 leda till döden.

För många av dessa människor så försvann plötsligt en stor del av umgängeskretsen. Vanligtvis brukar ju vi människor samlas kring varandra i svåra tider, men nu ska vi alltså hålla oss ifrån varandra. 
Som tur är så har vi alla kvar våra husdjur. För vissa är kanske våra hundar, katter och andra djur det enda sällskapet vi har en stor del av dagen. I dessa tider blir det då såklart extra viktiga för att bryta den sociala isolering som numera existerar i samhället.

Genom att behöva gå ut med hunden så får många utsatta också möjlighet till motion och rörelse. Annars kan man föreställa sig att det hade blivit lätt hänt att flera människor ur de utsatta grupperna bara skulle hålla sig inomhus. På många sätt kan denna isolering vara lika destruktiv som effekterna av själva viruset.

Nu behöver vi ju se till att våra husdjur får mat och vård. Vinsta Zoo är en djuraffär tillika veterinär i Spånga som precis som många andra nu erbjuder hemkörning från butiken. Det betyder att du som behöver minska din kontakt med människor nu enkelt kan få dina varor levererade hem till dörren. Ett mycket smidigt och säkert alternativ i dessa tider av pandemi.

På så sätt kan du säkra både mat och andra produkter som gör att ditt husdjur trivs och mår så bra som möjligt.