Veterinären går du till när ditt husdjur blivit sjuk. Ibland kan ditt djur skada sig akut och då kanske man inte har tid att leta upp en veterinär. Därför kan det från början vara bra att ha en veterinär du kan vända dig till om olyckan är framme. Det finns även de veterinärer som erbjuder hembesök. Vilket passar perfekt för dig som har ett husdjur som kanske inte tycker om att åka bil. Alla har inte heller möjlighet att på ett smidigt sätt transportera sitt husdjur. Även då är hembesök ett bra alternativ. För hembesök kan dock tidsbokning vara nödvändigt.

 

Vaccinera dina små

När det kommer till framförallt katt eller hund är det bra att vaccinera dessa när de är små. Det gör du för att undvika vanliga djursjukdomar som förekommer. Om du har tänk sälja dina djur är det nästan alltid standardrutin att sälja djuren när de är vaccinerade. Då vet du att du har gett djuret och den nya ägaren de bästa förutsättningarna för ett bra och friskt liv. Du kan kontakta din veterinär om du är osäker på vilka vacciner som gäller för just dina djur.

 

 

Kastrera utekatter

När katter rör sig ute i det fria är det naturligt att de träffar på andra katter att para sig med. Det kan leda till oönskade kattungar som du sedan ansvarar för att sälja vidare om du inte har möjlighet att behålla dessa själv. En katt kan få flera kattungar i en kull så om du inte planerat för detta kan det bli svårt att hitta nya ägare till alla dessa. Så om du inte vill ha kattungar borde du kastrera din katt så du slipper detta. Det är ett enkelt ingrepp och din katt kommer att kunna åka hem redan samma dag. För dig som bor i närheten kan du boka tid hos en Veterinär i Hässelby.