editorial

En utebox kan du använda på olika sätt. Du kan ha det som ett komplement till befintligt stall om du helt enkelt behöver några extra boxar. Du kan ha bara uteboxar, de fungerar året om. Du kan också använda uteboxar som lösdrift där hästarna kan gå in och ut som de vill. Förutom att uteboxarna har många olika användningsområden är de också lätta att montera och dessutom prisvärda. 

Uteboxar kommer i olika storlekar, men om du kikar in på uteboxen.se kan du även få boxar efter skräddarsydda mått. Du kanske har en ponny som behöver mindre utrymme eller ett sto med föl som behöver stor plats. Dessutom kan du välja hur du vill skilja boxarna åt. Vill du att hästarna ska ha kontakt med varandra eller ska det vara hela väggar, det är upp till dig att bestämma. Är du i behov av en låst sadelkammare ordnas det genom att anpassa ett utrymme för ändamålet. 

 

häst utebox

 

De flesta hästar trivs i utebox

När du ska välja uppstallning till din häst är det bra att utgå från att hästen ska få ha en så hästanpassad miljö som möjligt. Det bästa med en utebox är att hästen får andas frisk luft dygnet runt. I ett vanligt stall kan det vara dammigt och har din häst känsliga luftrör finns det risk att den inte mår bra där. Om du flyttar ut din häst i en utebox kan du märka skillnad och hästen blir piggare och friskare. 

På vintern blir det kallt i en utebox, ibland kallare än i ett vanligt stall, men det är oftast hästägaren som fryser mest. Hästar tål kyla och en fördel för dem är om det inte är för stor temperaturskillnad mellan ute och inne. Är du intresserad av en flexibel lösning kan en utebox vara perfekt för din häst. Du kan ta reda på mer här: https://www.uteboxen.se/uteboxar/.