Vi människor har ett anmärkningsvärt sätt att gå på toaletten. Av någon anledning ser vi vår spillning som någon extrem tabu som ska spolas bort. Så långt bort det överhuvudtaget går att komma. Visst, det finns väl en poäng. Det luktar inte rosor direkt. Men tänk om vi vore lite mer som katter. Som istället för att spola ned avföringen gräver ned det i en sandlåda.  

Nu uppstod en lustig, men kanske egentligen ganska hemsk, tanke. Tänk om man skulle översätta kattlådor och kattsand direkt till människan. Får du också en bild av folk som går och bajsar i sandlådorna på barnens lekplatser? 

Usch, vad hemskt. Det där scenariot måste tvättas bort från näthinnan illa kvickt, och nu behöver ämnet bytas innan någon vanvettig och lättmottaglig individ inspireras för mycket. Vad var det texten skulle handla om nu igen? Ja, just det. Kattsand

 

Olika varianter

Om du tänker på det hanterar du egentligen kattsanden precis som bajset du spolar ned i toalettstolen. Det kastas ut. Kattsanden är helt enkelt kattens toalett. Det är som en samlingsplats för kiss och bajs, men istället för ett avlopp har katterna en ägare som kastar kattsanden i soporna istället.  

Blir du inte lite nyfiken på kattsanden när du ser katten gräva ned sitt resultat? Visst är det lite lockande att använda kattsanden som din egen toalett? Nej! Återvänd inte till den idén. Det är en sjuk idé som det aldrig mer skulle talas om. Nu måste det löftet också hållas. 

Kattsand, ja. Det finns visst olika sorter. Klumpbildande sand, till exempel, som är den allra vanligaste. Den sägs vara enklast att städa ur eftersom den, som namnet avslöjar, blir till klumpar. Kristallsand och pellets är andra valmöjligheter. Alla varianter är egentligen bra. Den enda sanden du ska undvika är sanden i barnens sandlådor. I alla fall som din egen toalett.