editorial

Man brukar säga att en hund är en människas bästa vän och det stämmer verkligen. Att ha en hund skänker så mycket glädje för många människor.

Som hundägare måste man förstå att en hund alltid är lojal och vill vara dig som ägare till lags och man ska alltid ge sin hund det allra bästa. Man ska tänka på att medan man själv har massor av saker i sitt liv så är man som matte eller husse hela hundens värld. Att skaffa hund för första gången är både roligt, givande men kan också vara mer krävande än man tror. Man ska tänka på att det kräver mycket tid till en början. När hunden är liten och kommer från sin kull och mamma så måste man ta över och lära den vad som är rätt och fel.

Beroende på vilket ras det är brukar det ta olika lång tid med lydnad och så vidare. Det beror också på vilka egenskaper hunden har.  För att få. lite hjälp på traven kan man välja att gå en eller flera hundkurser och man kan börja på en hudkurs när valpen fortfarande är ganska liten. Om du bor i Västerort finns hundkurser i Hässelby att gå på till exempel. 

 

Hundkurs Hässelby

 

Hundkurs även för hundägaren 

Att gå en hundkurs brukar också vara nyttigt för ägaren. Då man faktiskt får veta hur man ska göra och bete sig för att hunden ska lära sig rätt och uppfatta dig rätt. Om man har en hund som drar mycket när man går med den kanske det inte är någon bra lösning att fortsätta gå och hoppas att det går över. Då måste du göra något aktivt för att hunden ska sluta dra.

Att lära dem rätt och fel redan tidigt brukar vara mycket värt då det kan vara svårare att ta bort ett beteende när de blir äldre. Att gå på en hundkurs brukar också vara roligt och givande för hunden, då den gärna lär sig nya saker. Dessutom tycker många hundar att det är kul att träffa andra hundar!