Våra kära husdjur kräver sitt och det är precis som det ska vara. När vi tar på oss ansvaret för ett djurs liv och välbefinnande tar vi också på oss både glädje och kostnader. Vilket djur du väljer, eller vilka, beror på dina egna tycken och intressen. Vissa har husdjur som är anpassade för inomhusliv i vårt klimat, som kräldjur, fåglar och fiskar.

Andra väljer någon slags medelväg med katt eller kanin, som delvis vistas utomhus. Återigen andra önskar ett djur som passar en mer aktiv livsstil och väljer hund som behöver aktivering och rastning dagligen. Inget är fel och allt passar någon.

 

Vad behöver ditt djur?

Alla husdjur har olika behov. Det gäller olika arter och det gäller individer. Vad alla mår bra av är varsam och vänlig behandling, utrymme, mat och dryck. Vissa har behov av att vara flockmedlemmar medan andra inte har någon märkbar medvetenhet om omgivningen.

När det gäller våra allra vanligaste husdjur som katt och hund, finns vissa speciella önskemål. En del kattraser och alla hundraser har behov av pälsvård och tassvård. Det kan handla om bad, trimning eller klippning. Hundar mår bra av att få klorna klippta regelbundet.

 

En djuraffär för alla arter

En livsmedelsbutik kan fungera som nödstation när man fått akut slut på djurmat och kanske toalettunderlag. Annars är det faktiskt helt överlägset att bli stamkund på en riktigt bra djuraffär i Stockholm. Anledningarna är flera.

En riktigt bra djuraffär erbjuder vissa tjänster, som trim och kloklipp. En djurbutik har också i regel kunnig och engagerad personal som kan ge både råd och tips. Sortimentet är ett annat starkt argument. I en specialiserad djuraffär hittar du inte bara en del av det ditt djur behöver – utan allt. Mat och godis, leksaker och redskap för skötsel, och till och med vissa djur. För extra allt är djurbutiken helt enkelt bäst!