Alla med husdjur vet att det inte är det lättaste att resa bort utan att ha möjlighet att ta med sig sin kära familjemedlem. Hur gör man ens när det inte går? Kan man lämna bort sitt djur till en granne, bekant eller släkting så är det utmärkt, men det måste såklart vara någon man litar på och som djuret trivs hos. Om den eventuella djurpassaren redan har egna husdjur kan det ställa till med problem.

Alla djur kommer inte överens, och speciellt inte de som gärna vill markera sitt revir och känner sig hotade när det plötsligt kommer in en ny gäst. 

Katter är sociala varelser

Katter är ett exempel på husdjur som inte alltid fungerar så bra ihop med andra katter eller husdjur när de ofrivilligt blir ihopparade. Det är dessutom olagligt att som kattägare lämna sin katt hemma ensam under ett helt dygn. Katter trivs trots allt i sällskap och behöver social kontakt.

Därför finns det något så smart och tryggt som kattpensionat. Det är ungefär som ett lyxigt katthotell, som bemannas med erfaren personal. Det finns aktiveringsmöjligheter för katten så att den inte blir uttråkad eller mår dåligt, men också kel, mys och närhet.

Ett kattpensionat som uppfyller alla krav

Alla katter får sin egen plats, separat från andra katter för att undvika osämja. De katter som kommer ihop kan däremot placeras i samma rum. Precis som människor är alla djur olika och har olika behov. Vissa är mer avståndstagande medan andra är mer sociala och närgångna.

Behandlingen av katterna beror helt på hur katterna beter sig och vad katterna vill. Den som letar kattpensionat i Stockholm bör tänka på att se till att det uppfyller alla krav som Jordbruksverket och EU har. Det gör att man som kattägare kan känna sig trygg när man lämnar sin älskade familjemedlem där.